Tag: Episode 3 - Some Random, Some Weird
I've been tagged by Telok aka Zafuan..

*Share 7 facts about yourself on your blog,some random,some weird
*
weird?..hurmm..(weird kah?)

Let see who am i,

1. Sakilah Si Smelly Shell
This nick name given by this veto--> farhana, laily, nab + syaque + ilani. yes, they're my buddies and always be. Sakilah ni asyek tersengeh mcm kerang busuk la..hu3. Reason nyer bcz they said that i always smiling even tgh duduk sorg2 and buat kerja. Btul ke? mcm org gila pon mungkin? ishk3..tp, ak rse actually ak x senyum pn or sengeh ke..tp dh expression muke ak cmni kot..ho3. atau mungkin satu ketika dlu ak kne panggil ngn warden sbb x senyum kt senior or wat xtau jer kt senior2 skolah tu..lepas tu ble jumpe org jer ak prektis senyum..mungkin jugak tu..hu3.. papepon, senyum itu sedekah rite? =P

2. Jangan Lupe Lirik
If you give me a song, any song except lagu Negaraku, i can't sing the full song..sorry, mmg ak seorang yg susah nk ingt lirik. Even dh dgr hundred times pon, still sukar utk ak menghafal lirik2 itu semua. mungkin akn bercampur2 lagu tu nnti..he3. tapi i like to read the lyrics.. mcm mane ak taw lagu tu best? sbb lyrics die la..he3. Maybe after this I'll try to remember those lyrics yg best~

3. I can be a good friend but a bad enemy
Do i? i like making friends.. but when i lost them, it really hurts me.. =(

4. I LOVE arts?
A'ah. I used to be in arts class. Semangat x? My parents hntar pergi kelas melukis ketika ak kecil.Drawing competition? never missed. hu3. kalau diberi an abstract punyer lukisan, my interpretations will be differents compare to my siblings. and ak bru taw, my dad seorang pelukis suatu masa dlu.. like father like daughter..ye ker? he3. pernah juge berlakon di pentas teater. english mahupon melayu. dulu ak tidak tahu erti stage fright.ha3..redah sajer bile di panggil.. minat teater ini mmbawa aku ke Istana Budaya menyaksikan teater2 di sana..Malim Kundang, Merdeka, dan beberapa lagi pementasan di situ..juga pementasan di balai budaya..semua pon aku redah sajer..ha3.. and i also like musics.. used to be in a band time skul dlu, koir mmbers juge, juge nashid..hurmmm...now? still go on with musics..gamelan tu boley di ambil kira kn? he3..

5. Makan pakai tangan kanan
hu3. Its normal la kn? tapi ak xtau nape ak rase ak pelik. Sbb tiap kali ak mkn nasi pakai tgn, yg pasti bekas2 nasi dan kuah itu pasti smpai ke tapak tgn. dan jari2 ak pasti kotor nya hingga ke atas. kata nye dek imah, ak x reti mkn pakai tgn..tp aku org Melayu yg dr kecil pon mak ak ajr mkn nasi pakai tgn kanan...hurm..aku masih mencuba untuk menjadi seperti org lain...

6. I dont like cats, but I love them so much
o0o0o, i dont like cats. u know how was it when there were cats around. meja di mapley bisa di terbalikkn oleh ak. bukan aku seorg saje tp imah juge begitu. lisa juge pon same. o0o0, macob juge. ramai pule rakan2 ku terjebak dgn sindrom ini. tp tidak suka bukan bermaksud tidak sayang. Aku sayang kucing2 ini semua. They are so damn cute ble derg wat cat walk. Lagi2 ble derg buat muka mcm Pussy-In-The-Boots dlm cerita Shrekk tu. Boley menangis kalau tgk lame2...he3

7. Nature lover
o0o0o0, i love nature. hijau itu indah. Biru itu tenang. Byk lagi outdoor activities yang aku sgt2 nk join and buat. Four wheel drive sudah..Ameen.

Fuhhh..is it weird? hurmmm...
Genre: , 1 comment (s) | edit post
Reactions: 
Of Free Eating
its hot over here. not only because of the chicks, but also the weather. hu3.

i went for DFE Raya Celebration yesterday again, at Flamingo by the Lake, Ampang. Our arrival was welcomed by the seeding engineers with their sweet smiles and cute face. Thank you. Eventhough we're stuck in the traffic jam about 30 minutes, but we managed to be there right on time. 8.30 am sharp. No surprise since i left my home about 7.00 o'clock in the morning. Walla.. And it supposed to be half an hour from my house. hurmm.. 'we' here refer to Naza(thanks for being so generous of driving us to the hotel), sarah, iman and Bella(thanks for providing us the transport).

Eventhough i didn't recognize anyone there,opss, not really, maybe most of them, even my boss only got to know me last two weeks, (kesian kan kan kan) but i still can felt the warm of the celebration. at registration table, we were given a door gift by the committee of the event. Thank you again.
Lets talk a bout the food part, i only can give 2 stars out of 5. The saying said, dont judge a book by its cover. Taste it first before you say any words. Thats what i was doing and it end up with only a plate of food. The only meal that i like was the rendang and fruits. Yg lain? Average.

The celebration was introducing the DFE band, who performed Collection of Lagu2 Raya, Rock Kapak, and special welcome to wanna be Malaysia's Jason Marz singing I'm Yours. The most outstanding performance. Sangat best itu pasti. Unfortunately, i dont know who's the singer. Plz do send my regards to him. He3.

This Aidilfitri was a blast. Im very grateful of being a part of this event. It gather the seniors and juniors. It mingled the bosses and the employees. It was a chance to get to know people around us. The most important is, it was a free eating on Wednesday. hu3..Kidding. =) Raya itu sebulan. Selamat Hari Raya Aidilfitri. Forgive me body and soul. Peace no war. =P
Genre: , 0 comment (s) | edit post
Reactions: 
Bowling at Flamingo
what a tiring week and days..

after i came back from Yogyakarta last weekend, i need to rush to work on Monday. The following three days, i went for a training at Kelana Jaya..and on Friday? I went for a Bowling tournament at Flamingo Ampang. The reason i joined this tournament is to get to know the staffs of my department better since my workstation is not at KLCC..
yes, the objective achieved and i got to know few new staffs and also to meet my seniors back to UTP then. The tournament was fun and enjoyable.

after almost 4 months i didn't play the game, i managed to get 3rd place out of 5.orite la kan? ha3..and my team also got the same place and 2 of my team members manage to represent our department to the division tournament. Gud luck guys and have fun..

Genre: 5 comment (s) | edit post
Reactions: 
my first KISS
if you have any emergency, im here, ready to give my hands!! ha3..

yes, last three days i went for a training that one of the course was required me to do the CPR. It looks like a simple thing but when i tried it by myself, its harder than i assumed before. Hu3..

first: who want to give a damn kiss to a model?
second: how to push the chest properly?
third: why the chest was static even i blow the air into his mouth?

the basic is very simple, blow the air 2 times, push the chest 30 times, repeat the steps for 5 cycles and do it in two minutes. in the mean while, call the ambulance. simple right? but do it by yourself will make you tired and fade up.

now i really appreciate the doctor out there. They did a really tough job of saving other lives.. peace no war~ =P

Genre: 2 comment (s) | edit post
Reactions: 
Cintaku Tertinggal Di Yogyakarta
Mungkin ini yang pertama dan bukan yang terakhir....

Di suatu mlm yang indah, ditemani gerimis halus membasahi Swift 5887, tanpa paluan kompang dan rebana, empat sekawan meluncur laju menuju ke teratak ilmu nun jauh di tronoh, Perak. Walau pelbagai rintangan dan dugaan yang dialami di siang hari (mcm xleh cuti ngn bos, keje belambak, jalan jam etc), empat sekawan tetap tersenyum manis girang ketawa sambil menanam tekad di hati masing-masing untuk meneruskan pelayaran yang sudah hampir lima purnama ditinggalkan dengan cemerlang dan jayanya. Doa dipohon agar pelayaran dapat diteruskan tanpa gangguan dari anasir luar yang menyimpan dendam dan iri hati.

Masih segar dalam ingatan empat sekawan, sebermula dengan satu persidangan yang ringkas, kerawitan ini tekad untuk melayari lautan api yang mungkin bisa menenggelami bahtera ini. Begitu payah sekali bahtera ini sukar dibina. Dengan badai yang menimpa-nimpa (mcm Ibu Sani x reply email, postpond tarikh, sponsor x cukup and etc) namun, kerawitan ini tidak mudah putus harapan. Dengan kebijaksanaan dan ketokohan yang hebat, seorang pemuda gagah dan tanggungjawab, telah menjadi nakhoda dan mengemudi pelayaran ini (credit to En. Mad). Sang nakhoda dimakhotakan dan diberi sepersalinan lengkap nakhoda gagah.

Sauh ditarik, kemudi diputar dan layar dinaikkan. Sang nakhoda mula mengarahkan para kerawitan meneruskan pelayaran. Bahtera mula membelah lautan meredah ombak samudera menuju ke Pulau Jawa yang memetakan Yogyakarta dalam peta dunia. Setiap ahli kerawitan mula menjalankan tanggungjawab memainkan alunan muzik yang bisa membuatkan hati-hati para penduduk sekitar terpegun dan terkesima. Tekad di hati masih satu, melahirkan yang terbaik untuk tatapan warga teratak ilmu yang disayangi juga negara yang tercinta.

Samudera yang luas mula diselami untuk mencari harta-harta karun dan khazanah berharga yang tersembunyi jauh di dasarnya. Borobodur juga dilawati agar tidak menyesali di kemudian hari. Kraton yang mungkin tidak pernah diketahui kewujudan nya juga disinggahi. Syukur, teman-teman dari dunia berbeda sungguh bermurah hati membuka pintu Malioboro buat kerawitan ini yang sungguh menagih kan harta-harta di sana. Kerawitan mengorak langkah pantas dan bertenaga mencari pelbagai sumber berkenaan Yogyakarta untuk dijadikan kenang-kenangan mungkin pahatan di hari mendatang. (Credit to Syazwan, Zul, Aisyah, Rupa, Re'an, Ain, Marzuki, Kecik, Amru, Faris and etc). Teman-teman semua sudah terpahat di dalam hati empat sekawan khususnya.


Para kerawitan yang diamanahkan tetap sedia dengan pengetuk di tangan, mengalunkan lagu, membunyikan irama, membetuk satu rasa yang bisa meninggalkan kesan hingga ke lubuk sanubari. Rasa gementar dilempar jauh, rasa penat dilontar ketepi.



Langit tidak selalunya cerah, air ada pasang surut nya. Namun, malam itu tetap meriah. Bukan hanya kerana kerawitan ini sahaja, namun teman-teman dari Gadja Madha terus membuatkan hati ini jatuh cinta dengan Yogyakarta. Begitu juga dengan teman-teman dari Atmajaya.
Betapa hati ini meronta mahukan ingatan ini tidak luntur ditelan badai, tidak kering disambar kemarau berpanjangan.

Namun, bahtera ini harus meneruskan pelayaran pulang membawa harta-harta juga ilmu-ilmu yang bisa diturunkan kepada kerawitan seterusnya. Setelah berhempas pulas tenaga mengharungi lautan ini, akhirnya apa yang dihajati terlaksana. Sauh dilabuhkan, dan layar diturunkan. Para kerawitan harus meneruskan urusan-urusan yang sudah ditinggalkan selama lima siang yang mungkin tidak dapat digantikan dengan apa jua ingatan. Cuma, coretan potret dari kotak-kotak lensa bisa menyimpan memori ini untuk di kongsi bersama teman-teman yang lain. Sesungguhnya, Cintaku Tertinggal Di Yogyakarta.

p/s: do check this website for detail
http://melayuonline.com/news/?a=b05Ucy91UGlaM1ZBY2E%3D=
Genre: , 2 comment (s) | edit post
Reactions: 
Raya Sakan!!!
Why I like this Raya so much!!!

At first, my family planned to celebrate this Raya in KL. So, not much preparation we had here. But then, everyone of us were complaining about this raya and eager to go back to our hometown -Dungun. its last minute decision. So, the North-South Highway got additional 2 more cars and increased their income for toll fees. He3. We arrived there the night before Raya. Because there was no baju raya for this time, i had to borrow my mom's jubah for 1st day of raya. ha3. it was my 1st time wearing the jubah. and the funny thing was the kids were scarred of us because the way we dressed up..


mcm taliban kn?

hu3..but Raya is not over yet eventhough we came back to KL.
A week after that, i had a convoy Raya that really made me crazy. i managed to go to 6 houses in a day. There were 32 of us convoy by 8 cars from Ampang to Bangi..This Raya was a blast!! It was a chance for us to meet each other after 4 months having our internship program which was scattered us miles away...
umah telok...

umah majinomoto

umah pojan...

the climax....

umah kenny..

umah awin..

umah lisa..
the best raya ever..len kali buat lagi yer...~

p/s: ramadhan i lost about 3 kgs and this raye i gained 3 more kgs. 3-3= 0 = no efffect
Genre: , 3 comment (s) | edit post
Reactions: